Wij wonen in Nederland en hebben sinds 8 jaar een perceel met een woning en een beheerdersowning in Lelydorp. als wij in Suriname zijn genieten wij hier erg van. maar naast genieten brengtt het ook zorgen met zich mee. zo hadden we vorig jaar de zorg dat de grondhuurovereenkomst verlengd moest worden. We dachten, dat regelen we wel even, maar dat bleek toch niet zo eenvoudig. Al gauw liepen we tegen allerlei regeltjes aan. vanuit Nederland viel het me niet mee om hier de weg te vinden. We kwamen er al gauw achter dat we hiervoor deskundige hulp nodig hadden vanuit Suriname. Via betrouwbare relaties zijn we bij de Bow Asisteri terecht gekomen. de eerste contavten waren per e-mail en telefoon. Dit gaf ons al snel de indruk dat we met een betrouwbare partner te doen hadden. Zij hebben onze opdracht, het omzetten van een erfpachtovereenkomst in een grondhuurovereenkomst, voortvarend opgepakt en deze is inmiddels zo goed als geheel afgerond.

Bij ons laatste verblijf in Suriname hebben we persoonlijk kennis gemaakt. het zijn erg vriendelijke en behulpzame mensen die alle tijd voor je hebben en je op vele gebieden van goed en onderbouwd advies kunnen voorzien. Ze hebben ons geadviseerd bij het ophogen van de oprijlaan en het ontbossen van een deel van het terrein. Ook moest er een nieuwe beheerdersovereenkomst worden opgesteld en moest er notarieel nog wat geregeld worden. ook hier zijn we tot tevredenheid in geadviseerd.

nu we weer in Nederland zijn houden zij voor ons toezicht op het terrein en gebouwen en worden wij regelmatig geinformeerd over de stand van zaken. dat geeft ons een gerust gevoel. het blijft immers lastig om vanuit Nederland in suriname je zaakjes te regelen. het is fijn als je dan daar mensen hebt die je ontzorgen.

23 juni 2017 18:36